WAT DOEN WE...

Via onze Stichting doneren en werken we om een echte impact te maken. We brengen tastbare acties in je kapsalon die de klanten duidelijk maken dat je sociaal betrokken en milieubewust bent, dat je de principes van duurzaamheid begrijpt en tegelijk mensen helpt.

Laten we samen iets goeds creëren

Onze sociale initiatieven

Wij slaan een brug tussen je bedrijf en de mensen die via onze initiatieven voordeel halen uit je deelname aan The Green Scissors. We gebruiken het haar van je klanten om de natuur te helpen via ultramoderne processen; het haar wordt Eco Super Compost en ruimt olievlekken in zee op. Je kunststoffen en aluminium worden omgevormd tot nieuwe producten. Een groot deel van onze inkomsten uit dit proces wordt gebruikt om onze sociale initiatieven te financieren.

the green scissors foundation

Wij geven je het gereedschap

Dit is geen eenmalige daad van liefdadigheid; in plaats daarvan geven we mensen in ontwikkelingslanden de kans hun dromen waar te maken door ze tweedehands gereedschap voor professionele kappers te geven om hun zaak te beginnen.

We coördineren de inzameling van gereedschap dat je kapsalon niet meer gebruikt en geven het een nieuw leven! Je oude gereedschap zal hen net zo gelukkig en succesvol maken als het voor jou deed!

The Green Scissors Academy

Dit initiatief hangt samen met “Wij geven je het gereedschap”. Met ons online trainingsplatform geven we opleiding op afstand aan kappers in ontwikkelingslanden en leren zo de nodige kappersvaardigheden. We vragen onze deelnemers om vrijwillige trainers te worden en te bepalen wat ze willen onderwijzen. Dit initiatief brengt onze deelnemers in direct contact met de mensen die we helpen.

Een knipbeurt van waardigheid

We coördineren met onze deelnemers om hun deuren te openen voor mensen die gewoonlijk geen toegang hebben tot een kapper door dakloosheid, armoede of lichamelijke of geestelijke beperkingen. Alleen al een nieuw uiterlijk kan mensen geluk brengen, en onze deelnemers en hun cliënten geven ze een hapje waardigheid.

joshua coombes

De mobiele Schaar

We hebben een Mobiele Salon! En daarmee gaan we naar de lokalen van daklozen of vluchtelingen. Onze deelnemers zullen deel uitmaken van het team dat hun haar knipt, zodat het een mooie en vrolijke gebeurtenis wordt! We vormen een team van vrijwillige kappers en barbiers, zodat ze hun kunst delen en het haar knippen van mensen die het niet zo goed hebben in het leven, naar het voorbeeld van onze ambassadeur, sociaal stylist Joshua Coombes.

.

Onderwijs & Onderzoek

Geloof het of niet, maar een kapperszaak kan een essentiële rol spelen bij het leren over het brede spectrum van sociale, economische en milieu-uitdagingen waarvoor de wereld zich momenteel gesteld ziet.

Een kapper is een van de weinige activiteiten waarmee je rechtstreeks met honderd mensen “één voor één” kunt spreken. We kunnen de kans niet laten voorbijgaan om met elke persoon die een kapsalon bezoekt te praten om hem de juiste boodschap van duurzaamheid en de circulaire economie mee te geven.

We leveren kennis aan kappers, instellingen en leveranciers om de juiste boodschap over te brengen en te begrijpen welke rol je speelt voor de toekomst van onze planeet.

Op weg naar 2030: No business as usual

Als deelnemer recycle je niet alleen; je krijgt ook een professioneel team van deskundigen die je weg naar duurzaamheid en een circulaire economie ondersteunen. Wij worden je duurzaamheidsadviseur! Je kunt ons alle vragen stellen die je op dit gebied opgehelderd wilt zien, zoals over het gebruik van duurzame producten of tips om water en energie te besparen in je dagelijkse activiteiten. Bovendien geven we training over duurzaamheid via onze Academie en hebben we materiaal beschikbaar waarmee je je collega’s kunt inwerken om de duurzaamheidsboodschap effectief aan je klanten over te brengen.

The Green Scissors & de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties

De klok tikt door! De Verenigde Naties stelden in 2015 de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s) vast als het nieuwe wereldwijde duurzaamheidsplan voor 2030. Het opnemen van de SDG’s in het bedrijfskader van je bedrijf kan een nieuwe manier van denken over zakendoen creëren. We roepen kappers van alle soorten en maten op om samen met ons te werken aan het bereiken van deze SDG’s van de Verenigde Naties.

Je bedrijf kan de SDG’s direct in je aanbod integreren. Je wordt op één lijn gebracht met verschillende SDG’s als je bedrijf een The Green Scissors Deelnemer wordt.